lauantai 28. tammikuuta 2017

Banja n:o 72 eli Banja na Laboratornoj

Pastellisävyt ovat Neuvosto-Venäjän uusi musta. Tai ovat aina olleet sitä. Muotivirtauksista sen suuremmin välittämättä. Toki niissä tapauksissa tämä ärsyttää, kun pastellivallankumous pesiytyy vanhan tiilirakennuksen ulkoseiniinkin, kuten yleisessä saunassa numero 72.

Julkisivujen maalaus pastellipinkiksi ei ole ainoa kauneusvirhe, muuten hyvinkin originaalin ja yli satavuotiaan saunan ulkoasussa. 2000-luvulla tehdyt ikkuna- ja oviremontit ovat tuoneet mukanaan nykyvenäläisen käytännön mukaan valtion ikkunatehtaan mallin, jossa vanhat ruutujaot ja puiset ikkunapokat on heitetty lähimmälle kaatopaikalle eli talon taakse.

Rakennuksen aulassa odottavat loisteputkivalaisimet, vaaleat laattalattiat ja pakolliset viherkasvit. Hallitseva pastelli on vihreä.

Koska lompakkomme ovat täynnä ja villi kokeilunhalu vie meitä mukaan, osuu valinta paikan kalleimpaan osastoon (Мужской Люкс, 550r/h). Näillä rahoilla saamme  oransseja einonahkasohvia ja lakattua pirttikalustoa, mutta sentään looshit. Pesutilat ovat perussiistit, isoa laattaa ja avaruusajan suihkut erilaisine painonappeineen. Huomionarvoista on se, että suihkujen suuttimet ovat tallella. Siisteyden lisäksi paikan tehnee luksukseksi nurkassa oleva kylmävesiallas (siisti).


Kiitämme: siisteyttä, hyviä löylyjä

Moitimme: ikkunaremonttia, pastellisävyjä, luksin jäykkää meininkiä

Yhteystiedot:
Общественная баня №72
Лабораторная улица, 3

Время работы: пн-вт, пт-вс: 08:00—22:30

http://obschestvennaya-banya-72.ru/

Huomionarvoista:Vanha saunarakennus on se tiilinen, lisärakennus aloineen on tehty joskus sotien jälkeen.











3 kommenttia:

  1. Hei,

    Kiitokset hienosta blogista! On ilo lukea kirjoituksiasi.

    Eksyin tänne sattumalta suunnitellessani matkaa Pietariin kesäkuussa 2017. Saunan suurena ystävänä haluaisin päästä kokemaan autenttisen venäläisen banjan reissuni aikana.

    Olisiko sinulla suosituksia mihin turistin kannattaisi suunnistaa?

    Kiitokset jo etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Terve Jani. Riippuu millaisia kokemuksia hakee. :)

    Mutta keskustassa helppo on Mytninskie Bani, joka on puulämmitteinen ns. kansanpaikka. Siitä olen kirjoitellut tänne muutama vuosi sitten:
    http://yleisessasaunassa.blogspot.fi/2015/06/mytniskie-bani.html

    Ehkä vielä helpompi ensikertalaiselle voisi olla Yamskie Bani, joka sijaitsee aivan Pietarin keskustassa, muutaman sadan metrin päässä Dostoevskayan metroasemasta.

    http://www.yamskie.com/

    Kysele toki lisää, jos näistä ei kumpikaan toimi.

    t. Lauri

    VastaaPoista
  3. Minulta unohtui aikoinaan vastata kommenttiisi, pahoitteluni!

    Kiitos vinkistä, päädyin lopulta Yamskie Baniin. Kokemus oli oikein mukava, päädyin yleiselle puolelle. Minut yllätti että löylyt olivat ehkä kovemmat kuin suomalaisessa saunassa noin yleensä. Samapa tuo, pidän kuumista saunoista. Saunalakkia en älynnyt vuokrata, mutta pärjäsin ilmankin. Lauteilla oli mukava tunnelma ja asiakaspalvelija oli ystävällinen, etenkin kun solkkasin rajoittuneella venäjänkielentaidollani kyseessä olevan ensimmäinen kerta banjassa.

    Tällä taustalla pitää päästä uudestaan banjaan seuraavalla visiitillä itänaapuriin. Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

    t. Jani

    VastaaPoista